background image

Esther Versluis

Veelzijdigheid is mijn ding

 

 

Ik ben van 1968, eigenwijs en ik maak mijn eigen keuzes.

Ik ben creatief en een van mijn passies is het maken van mooie en/of handige dingen.
Tijdens een creatieve activiteit, ervaar ik vaak een meditatieve focus en ontspanning. Ik krijg er energie van, kan zeer geduldig zijn en trots op mijn werk. Maar wie veel maakt heeft uiteindelijk ook veel staan. Daarom biedt ik een deel te koop aan in deze kado-shop. Wilt u meer zien? (ook de grotere werken en pastelkrijt tekeningen) staan op www.estherversluis.exto.nl


Ik werk met allerlei natuurlijke materialen, zoals keramiek, hout, steen en leer. Elk materiaal heeft zijn eigen verhaal, wensen en biedt iets unieks. Mijn uitdaging nu is om ze te combineren.
Het is in het (over)leven heel makkelijk als je je eigen spullen kunt maken. Dat biedt vrijheid en onafhankelijkheid. Ik heb daardoor van veel spullen de waarde leren ontdekken. Dat zijn heel andere waardes dan die in de moderne wereld gebruikelijk zijn. Wat heb ik nu echt nodig? En wat vergt het om het te maken? Daardoor is weggooien ook erg moeilijk geworden, bijna alles kan hergebruikt worden.
Ik heb in de tijd heel wat eigenzinnige kleding gemaakt. Geschikt voor alle dag en het is heel leuk om complimentjes te ontvangen als je unieke zelfgemaakte kleding draagt. Maar ik maakte ook prehistorisch gestylde kleding, toen ik vrijwilliger was in het prehistorisch museum in Eindhoven. Zodra ik met overleven in de natuur in contact kwam, maakte ik praktische kleding die je in zo'n situatie zou kunnen maken, zonder gebonden zijn aan de regels van praktische archeologie.
Ook mijn trouwjurk en trouwjas zijn van eigen ontwerp en uitvoering. Zie het fotootje.

 

Ik heb alle cursussen bij stichting Kokopelli gevolgd. En ik ben er vaak op uit geweest om te (oefenen in) overleven in de vrije natuur van Moeder Aarde. Met anderen en alleen. Dit heeft mij zoveel gebracht dat ik je nu graag de kans geef om vergelijkbare ervaringen op te doen. Ik hou van de stoere kant van het overleven zoals hutten bouwen en zelf vuur maken. Maar ik kan ook intens genieten als ik 's ochtends in mijn zelfgemaakte hut wakker wordt. Dan voel ik me echt een deel van Moeder Aarde.

Voor overleven in de stad kan ik echter nog wel een paar cursussen gebruiken. Hoe blijf je trouw aan jezelf als er overal reclame is om je te verleiden? Hoe bescherm je jezelf tegen de drukte en waar vind je de kracht van Moeder aarde in de stad? Ik kom er niet vaak genoeg om dat goed onder de knie te krijgen.

 

sport en bewegenSport en Bewegen

Ik houd van bewegen. Het lichaam is zo'n mooi cadeau, dat we allemaal hebben gekregen. Ik ben er zuinig op en gebruik het dus veel.

Ik ben via turnen, atletiek, (wildwater-) kanoen, sportklimmen, wielrennen, mountainbiken en ligfietsen, nu in de vechtkunst terecht gekomen. Ik bekwaam mij al een aantal jaar in een oosterse vechtkunst en karate, bij vechtkunstschool Veldwijk.

Ook mijn werk behelst beweging: Ik werk met veel plezier in een ligfietswinkel in Winterswijk waar ik anderen help (weer) te bewegen (op een hele leuke manier!) Terwijl ik lekker met mijn handen bezig ben.

ACE ligfietsen   ALs het je leuk lijkt: Het is mogelijk om bij ons proef te rijden of te huren.